2012. július 18., szerda

# krimi-thriller

Eugenio Fuentes: S lőn sötétség

Ha egy jó kis krimire vágysz a nyári hónapokban, ajánlom figyelmedbe Eugenio Fuentes spanyol író S lőn sötétség című könyvét, amelyet kb. két nap alatt sikerült is elolvasnom.
A történet úgy kezdődik, hogy Gloriát, a fiatal festőnőt brutálisan meggyilkoják az ún. Paternoster rezervátumban. A helyi hatóság mellett Cupido (jó neve van), a magánnyomozó is nyomozni kezd, ugyanis Gloria barátja megbízta, hogy derítse ki, ki lehet a gyilkos. Gloriáról a nyomozás során kiderül egy és más, pl. hogy több férfi is legyeskedett körülötte. Ezen kívül érezni lehet, hogy minden egyes szereplőnek van valamilyen titka, még a rezervátum őrének is.
Ám, hogy ne legyen egyszerű az élet, újabb gyilkosság történik, szintén egy fiatal lány az áldozat, akit szintén hasonló kegyetlenséggel ölnek meg a rezervátumban.
Ezután már a magánnyomozó is összezavarodik. Eddig mindvégig rossz úton járt ezek szerint. Vajon ki lehet az őrült sorozatgyilkos? Egyáltalán őrült sorozatgyilkosról van szó? Vagy máshol kell keresni a megoldást?
A könyv jól felépített, gyorsan olvasható, végig izgalomban és rejtélyek között tart (engem a napló izgatott a legjobban); tehát pont olyan, mint amilyennek egy kriminek lennie kell.

A S lőn sötétség - írja a könyv ajánlója - eltávolodik a bűnügyi regények szokványos cselekményétől, hogy elénk tárhassa egy talányos és rémisztő hely belsejébe vezető utazás történetét, ugyanakkor elvezet bennünket a szereplők lelkének sötét titkaihoz, akik képesek szörnyű bűnök elkövetésére, ám egyben saját sorsuk áldozatai is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates