2012. október 27., szombat

# Gyereksarok # gyermekirodalom

Gyereksarok 4.

Nem telhet el hét könyvajánlás nélkül a gyerekeknek sem. Ezen a héten vajon miket ajánlunk a figyelmetekbe? ;o)

 Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról ...

Itthon kiadta: Ifjúsági Lap-
és Könyvkiadó (1989.)
Oldalszám: 39
Ára: 120 Ft
Kezdjük egy szomorú ténnyel: nekem ez a kötet gyerekkoromban nem volt meg, sőt, a létezéséről se tudtam.
Folytassuk egy kiegészítő információval: a Páromnak megvolt és tök hülyén nézett rám (igen, így is lehet), amikor közöltem vele a Mesél az erdő az állatokról után, hogy én ennek a kötetnek a létezéséről nem is tudtam.
Ez után mi következett?: elrohantam a könyvtárba utánanézni, hogy bent van-e, mert nehogy már kimaradjon az életemből ez a mesekönyv. (Vagyis azt akartam írni, hogy ELROHANTAM KIVENNI GYERKŐCÖMNEK A KÖNYVTÁRBÓL, khm, mi másért is járnék a gyerekrészleg felé ugyebár 28 évesen? Magamnak mesekönyvet kivenni? Ugyan már, ne vicceljetek!)
Mikor ezzel is megvoltam, mi következett?: este nekiálltam felolvasni GYERKŐCÖMNEK. Igaz, ő már kb. az első mese felénél elaludt, de gondoltam biztos ami biztos, hátha álmában is hallja, így szépen végig olvastam NEKI a mesét, csak mert de. ;o)
Reakció a könyvről:
Gyerkőcöm- biztos tetszett neki, elaludt rajta és álmában is mosolygott, szóval tuti bejött neki.
Én meg- odáig vagyok érte! Én erről a meséről eddig miért nem tudtam? Volt benne kérem szépen minden. Állatok, törpék, óriások (akik olyanok voltak, mint a törpék, csak nagyobbak), cuki történetek, gyönyörű illusztrációk! Ó az a szappanbubis kép! Mennyi szuper kis történetet tudtam volna kitalálni gyerekkoromban, az illusztrációknak köszönhetően!
Ha máshonnan nem is tudjátok beszerezni, a könyvtárban ott ne hagyjátok! ;o)
írta: Niki


  

Benedek Elek : Világszép nádszálkisasszony 

Legújabb kiadás
Kiadta: Móra Ferenc Ifjúsági Kiadó (2011.)
Oldalszám: 306
Ára: 2990
Egy gyermekkori kedvencemet hoztam nektek bemutatni.
Rongyosra nézegettem, majd később olvastam. Most kislányom örökölte meg. Remélem hamarosan ő is felfedezi benne a gyönyörű illusztrációkat.
Színes, szépséges a grafika. Sokat rajzoltam ki belőle, hisz olyan szépséges a hercegnő benne.
Valószínűleg ez a könyv vezetett a mostani fantasy és csodás lények mániámhoz is. Tele van csoda lényekkel.
Kicsit régies a nyelvezete, de legalább az ifjabbak tanulnak valamit a régről is.Van olyan szófordulat, ami a mai napig használok férj és a család nagy megrökönyödésére.

Egy kis ízelítő:
"Elkezdett neki hízelegni, még az arcát is cirókálta-marókálta..."
"Bú volt éjjelük, bú volt nappaluk. Megpróbáltak mindent, semmihez sem volt szerencséjük. Hej! mert a szegény embernek szegény a szerencséje is."
írta: Adri könyvmoly   



Kerekítő

Most egy mondókás könyvet hoztam, pontosabban kettőt. Az első gyerekemet vártam, amikor elkezdtem gyűjtögetni olyan mondókákat, amiket el is lehet mutogatni, sajnos túl sokra nem jutottam. Pár év múlva viszont a babúszás oktatónk mesélt egy kifejezetten kisbabáknak szóló mondókás foglalkozásról, és az ott lehangzottak gyűjteményének könyv formájáról - ez a Kerekítő. Már akkor eldöntöttem, hogy majd jobban utána nézek és alaposan áttanulmányozom a könyvet, de mindig halasztódott. Majd egy blogos "játék" keretében lett olyan szerencsém, hogy megnyerhettem. Mondanom se kell, alig vártam, hogy a kezeim közé kerüljön. Megvallom őszintén rögtön eldugtam, hogy este nyugodtan átnézegessem, és csak másnap mutattam meg a illetékeseknek, mert eddigre már hárman is lettek a ölbeliek :)  
Kiadta: Naphegy Kiadó
Oldalszám: 63
Ára: 1600 Ft




Minden mondókát játékleírások követik, ezeket a gyűjtő, Jakabosné Kovács Judit szerkesztette. Van olyan, ahol soronként, és van amelynek a végén van egy rövid leírás. A mondókákhoz társítható mozgásformák segítségével könnyebb a szöveget is is megjegyezni. Mindkettő kötet felépítése ugyanaz; minden oldalra egy mondóka jutott, amit Kállai Nagy Krisztina illusztrál. A kötetek 30-30 ölbeli játékot tartalmaznak. 
Ajánlom mindenkinek, aki kis apróságokat szeretne jókedvre kerekíteni )







írta: Márti 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates