2012. október 18., csütörtök

# fantasy # ifjúsági irodalom

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna

Eredeti címe: Anna Dressed in Blood (2011.)
Itthon kiadta: Geopen Könyvkiadó (2012.)
Oldalszám: 285
Ára: 2990
Forrás: kiadó (recenzió)
A sok vámpíros, angyalos, alakváltós ifjúsági történet között Kendare Blake újdonságot mutatott, ugyanis a Vérbe öltözött Anna két főszereplője egy szellemvadász és egy szellem.

Cas 17 éves és nem akármilyen szülőkkel büszkélgethet. Az édesanyja boszorkány, az édesapja pedig szintén holtakat ölt, amíg valami nem végzett vele. A halála után a fiú megtalálta az édesapja szellemeket ölő fegyverét és abban a percben a sorsa megpecsételődött. Azóta az édesanyjával városról városra jár és végez azokkal a holtakkal, akik valamiért nem tudtak belenyugodni a halálukba és másokat is magukkal akarnak vinni a túlvilágra. Egy napon Cas új megbizatást kap, emiatt Thunder Baybe költöznek, ahol a rémes hírnévvel rendelkező Vérbe öltözött Annával kéne végeznie. Miközben próbál beilleszkedni a város lakói közé, iskolába jár, ahol barátokra és ellenségekre is szert tesz.
Először is ott van Thomas, aki gondolatolvasó, meg egy kicsit ért a mágiához és a középiskola üdvöskéje Carmel. Most biztos arra gondoltok, hogy mivel ifjúsági irodalomból vétek kihagyni a romantikus szálat, Cas és Carmel lesznek a szerencsések, de elárulom, hogy nem. Szóval ezzel lényegében meg is van a kis csapat, kiegészítve még pár emberkével, akik próbálnak majd szembe szállni Annával. Na de ki is Anna? Anna Korlovát 16 évesen, 1958-ban meggyilkolták, a tettes nyomára sose bukkantak rá. A fiatal lány azóta a régi otthonában kísért és végez mindenkivel, aki beteszi oda a lábát. Eddig 27 fiatallal végzett, a holttestek sose kerültek elő. Hogyan halt meg Anna? Miért gyilkol? Sikerül Casnak végeznie vele? És hol van a szerelmi szál?
"Amikor az emberek valami természetfölöttivel találkoznak, azonnal racionális magyarázatot keresnek rá."
Milyen is volt a Vérbe öltözött Anna?
Ifjúsági irodalom ízig-vérig. Ne számítson senki arra, hogyha szellemekről van szó, akkor majd zizizni fog a könyv olvasása közben, mert nem vérfagyasztóan "szellemes". Inkább egy könnyedebb kísértetes történet, amiben néha vannak egy fokkal durvább dolgok, mint alapból lenne, de nem térdet remegtető és szőrt borzongató a hátunkon.
Igazából kellemes olvasmány volt, könnyed, szórakoztató, gyorsan és könnyen rá lehet hangolódni, de ifjúsági irodalom.

És a szereplők, cselekmény?
Kimondottan egyik szereplő se lopta be magát a szívembe. Olvastam, hogy mi történik velük, de nem tördeltem a kezemet, hogy minden a lehető legjobban alakuljon. Aranyos volt Thomas, tán az ő esetlenségét bírtam a legjobban, Carmel az agyamra ment valamilyen szinten, Cas meg nem is tudom. Olyan távoli maradt. Anna se került hozzám olyan hű de közel. Amikor kiderült, hogyan halt meg, természetesen nagyot dobbant a szívem, tán még el is sápadtam, de komolyabb érzelmeket ő se mozgatott meg bennem.

Na és a romantikus szál?
Hivatalos oldala
Igazán nem is értem, nekem rettentő fura volt az egész, valahogy elképzelhetetlen. Ugyanakkor meg persze csak így lehetett elérni, hogy folytatni lehessen a történetet.

Összességében?
A Vérbe öltözött Anna ifjúsági irodalom. Senki ne várjon tőle többet, mint egy kellemes, fiatalos, olvasmányos történetet. A romantikus szála elhanyagolható, ettől függetlenül kellőképpen izgalmas ahhoz, hogy kíváncsi legyek arra, mi fog kialakulni ebből az egészből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates