2013. február 2., szombat

# Gyereksarok # gyermekirodalom

Gyereksarok 18.

Marék Veronika: Kippkopp és Tipptopp

Kiadta: Ceruza Kiadó (2010.- első kiadás:
1985.)
Oldalszám: 45
Ára: 2200
Ha Marék Veronika, akkor Gyerkőcöm olyan 7-8 hónapos kora óta egyet jelent a neve Boribonnal. Az ovi kezdésével a neve kibővült a felelgetős könyvekkel is, de most bejött az újabb kedvenc, Kippkopp és Tipptopp. Eddig a gesztenyefiú és a gesztenyelány történetei nem hozták lázba, pedig már próbálkoztam vele, de hiába, nem kötötte le. Aztán a legutóbbi könyvtárlátogatásom során gondoltam egyet, próbát teszek újra. Így landolt a kosárban a könyvecske. Este pedig neki is kezdtem a felolvasásának.
Gyerkőcöm amikor meglátta, elégedetlenkedett, helyette a kezembe nyomta a már jól ismert meséket, de nem hagytam magamat. Felolvastam amit ő szeretett volna, aztán megkértem, hogy hallgassa végig Kippkoppékat is, annyira örülnék annak, ha felolvashatnám neki. Így beleegyezett.
Néhol észrevettem rajta, hogy nem kötötte le annyira a cselekmény, de mégis miközben ide-oda forgolódott az ágyában, néha-néha felült és belelesett azért a könyvecskébe, annyira hidegen még se hagyhatta.
Másnap este pedig már ő kérte, hogy vegyem elő újra a kötetecskét. ;o)

írta: Niki


Bogyó és Babóca: Évszakos könyv
Bartos Erika

Kiadta: Pozsonyi Pagony Kft, 2011

Oldalszám: 104
Ára: 3290 Ft
  Nálunk a gyerekek körében időszerűvé vált az idő, mint fogalom alapos ismertetése. Egy éve folyamatosan kérdezgetik a csemetéim, mi mikor lesz. Mindig várnak valamit (nyuszikat, születésnapokat, kirándulásokat, Karácsonyt, stb) és még nem igazán értik, ha elolvadt a hó épp, miért nincs tavasz. Hol vannak már a nyuszik és különben is születésnap van minden holnapon :) Gondoltam majd a kedvenceik segítségével felvilágosítom Őket. Nos, ez a reményem hamar szerte foszlott, miután átlapoztam az Évszakos könyvet, viszont egészen elmerültem a hatalmas, jól kidolgozott képekben. A gyerekek számára is kedvenccé vált, szerencsére esténként elég egy évszakot elolvasni, és abba elmerülni. Közben mindenki a maga módján hozzászól - hiszen a képek kapcsán rengeteg kérdés merül fel a 2-4 éves Csöppségekben
Minden évszakban egy rá jellemző esemény köré fonódik a mese. Tavasszal virágokat ültetnek a bogárkák, nyáron palacsintát sütnek (nekem ez szokatlan volt) és persze pancsolnak. Ősszel szüretre készülnek. Télen pedig hógolyóznak és sok hóembert építenek.

írta: Márti 

1 megjegyzés:

  1. Kippkopp és Tipptopp :) Jövő héten akkor én jövök a Kippkopp és a hónapokkal!

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates