2013. május 12., vasárnap

# krimi-thriller

Eoin Colfer: Meglőve

Eoin Colfer ír szerzőt legtöbben az Artemis Fowl fantasy sorozatáról ismerik, ám a nemrégiben megjelent Meglőve című könyve más kategóriába tartozik.

Mint a címe is elárulja, krimi a műfaja. Azon belül sem a klasszikus értelemben vett krimi (ld. gyilkosság, csavaros eszű nyomozó), hanem ennél keményebb olvasmány, igazi alvilági történet. Van benne minden: kaszinó, drogdíler, zsarolás, fenyegetés, leszámolás, amelybe főhősünk, a New Jersey-i kaszinó kidobóembere akaratán kívül elég durván belekerül. Komolyan, azt lehetett hinni, hogy őt is kinyírják, de Daniel ennél azért dörzsöltebb, főleg, hogy az egyébként jólelkű embernek kommandós múltja van. Dan "legnagyobb problémája" egyébként az, hogy kopaszodik, és emiatt hajbeültetésekre jár.

A regény kiindulása, hogy Connie-t, a csinos felszolgálónőt, akivel Danielnek titkos viszonya van, meggyilkoják, és a férfi egy elég fura, magát ügyvédnek nevező alakra gyanakszik. Közben Dan kedvenc dokija is eltűnik (Zen), ám "szelleme" állandóan kísérti a férfit. A dilis szomszédot is fontos még megemlítenem.

Szóval ezekből az "alkotóelemekből" épül fel a krimi, amely alapból inkább "pasis" olvasmány, de aki szereti az alvilági-leszámolós, a "végén a jó győz" történeteket, azoknak merem ajánlani.

Akit érdekel, ITT tud beleolvasni a könyvbe.
A könyvet köszönjük a Gabo Kiadónak!

---
A többiek írása a könyvről:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates