2013. június 29., szombat

# Gyereksarok

Gyereksarok 38.

Schmal Róza: Budapesti böngésző
Kislányom választotta ezt a könyvet a Könyvhéten. Mint ahogyan a címe is elárulja: böngésző. Nem mesekönyv, nincs benne egyetlen betű sem, viszont annál több a rajz, apró kis részlet és ezáltal a gondolkodni való, keresgélni való. 
Megszökött két kismajom, őket kell keresni, de rengeteg más visszatérő figura szerepel a könyvben, akiket lehet böngészni: vajon ki merre lehet? Kedvencem a betörő (ő is visszatérő szereplő), de van bohóc, kislányok, papírrepülőt hajító gyerek stb. És mindig és mindig fedezünk fel benne újabb visszatérő figurát.
Ami még nagyon jó a könyvben, hogy ugye mi Budapesten lakunk, és kislányom számára is jól ismert helyek jelennek meg az egyes oldalakon.
Pl. Margitsziget, Nyugati pályaudvar, Hősök tere, Állatkert.


Pikler Éva: Balatoni böngésző
Ezt a könyvet pedig húgom gyerekeinek vettem. Kicsit más, mint a Budapesti böngésző. Itt nem ugyanazok a figurák térnek vissza oldalról oldalra, hanem az elején, egy nagy viharnak köszönhetően szétszóródott 70 tárgy, azokat kell megkeresni. Picit nehezebb a feladat, így az előző könyvvel ellentétben ezt 5 éven felülieknek ajánlják. (A Budapesti böngészőt 2 éven felülieknek.)
Miközben keresed a tárgyakat, végigjárhatod az egész Balatont: Balatonfüred, Tihany, Siófok, Keszthely... szintén mind ismert helyek.

A két könyv közül nekem a Budapesti jobban tetszett: valahogy a rajzok is jobbak. De a Balatoni sem rossz, ebben is vannak vicces figurák és rejtett poénok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates