2017. július 16., vasárnap

Szaszkó Gabriella: Maradj velem!

Kiadó: MAXIM KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 416

Borító: FÜLES, KARTONÁLT

Súly: 392 gr

Nyelv: MAGYAR

Kiadás éve:2016

Sorozat: DREAM VÁLOGATÁS

David Pennington a saját szabályai szerint él: sikeres író és öntörvényű alak, aki mindenkit távol tart magától, a bátyját, Christ kivéve. David élete azonban teljesen felborul, amikor Chris, a sikeres manhattani ügyvéd öngyilkosságot követ el a saját lakásában. Látszólag semmi sem indokolja a szörnyű tragédiát, hiszen a testvére mindig rendezett életet élt, sikeres volt a munkában és a magánéletben egyaránt.
David úgy dönt, megírja családjuk történetét, és megpróbál válaszokat találni Chris tettére. A nyugodt visszaemlékezést azonban bátyja volt menyasszonya, Amy megjelenése szakítja félbe. Ahogy David egyre mélyebbre merül a múlt sötét bugyraiban, és szembenéz a családjában történt szörnyűségekkel, Amy és ő egyre közelebb kerülnek egymáshoz...
Túl lehet-e lépni a múlt sebein és fájdalmain egy új élet reményében? Fel lehet-e dolgozni egy szeretett testvér halálát? Lehet-e jövője egy olyan kapcsolatnak, mely egy ilyen tragédia árnyékában születik?
 Vajon David képes lesz lezárni a múltat, vagy örökre a szörnyűségek rabjává válik?


◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

A Maxim Könyvkiadó regényei méltán népszerűek az olvasók körében, az egészen kicsik mesekönyveitől  a fiatal felnőtteknek szóló Dream válogatáson át a komolyabb témákat felölelő Mont Blanc válogatásig. Eddig azonban csak külföldi szerzők könyveinek örülhettünk, magyar szerző nem szerepelt a kínálatban. Mérföldkőnek számít Szaszkó Gabriella: Maradj velem című regényének megjelenése, mely egy komoly családi drámába enged bepillantást. 

Elsőkönyves szerzőkről mindig öröm írni, nagyszerű élmény látni, hogyan bontogatja szárnyait a kezdő író. Még nagyobb élményt jelent az, ha személyes kötődésünk van az adott szerzőhöz, hiszen együtt tudunk örülni vele sikerének. Így van ez Szaszkó Gabriellával is, aki a Corn&Soda csapat oszlopos tagja, így különösen megható érzés volt első regényét olvasni.

Szaszkó Gabriella olyan történetet tár elénk, amiről hallasz a hírekben, ismersz olyat, akivel megtörténhet. Sosem tudhatni, mi történik a zárt ajtók mögött. Kívülről sikeres, irigylésre méltó emberek vetnek véget életüknek egyik pillanatról a másikra. Van, hogy senki nem érti, miért. S van, mikor valaki nagyon is jól tudja, mi volt a mozgatórugó: mert ő maga is átélte ugyanazt.

A Maradj velem! hihetetlenül sokrétű történet, érthetetlen és felfoghatatlan élethelyzetekkel, amik egyre több és több kérdést vonzanak magukkal. Lehengerlő, valóságos és nagyon megérintő.

Az érzelmek, a szereplők közti viszonyok, az aktuális életkori krízisek megjelenítése nagyon érzékletes és valósághű. A téma sajnos nagyon aktuálisnagyon megérintő és elgondolkodtató és elgondolkodtatott, minden szempontból okos, érzékletes és hatásos elbeszélésben kerül elém.

A Maradj velem egy többsíkú, összetett cselekményrendszerű,  égető társadalmi és magánéleti problémákat felvető, mégis izgalmas, lebilincselő olvasmány. Olyan regény, mely nem hagy nyugodni, magába szippant, bekebelez,  mondatai beleégnek tudatunkba kitörölhetetlenül. Azoknak ajánlom, akik szeretik a gondolkodásra késztető, izgalmas, lélektani regényeket, és szívesen töprengenek a szereplők sorsán még a könyv utolsó oldala után is. Szaszkó Gabriella könyve ilyen olvasmány.

 (A könyv elolvasása után, a bejegyzés elolvasása előtt elolvastam a http://szembetuno.blogspot.hu/2016/12/szaszko-gabriella-maradj-velem.html és a http://cornandsoda.com/szaszko-gabriella-maradj-velem-kritika-es-blogturne/ bejegyzéseket.)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése